kombi kamion za selidbe sa velikim tovarnim prostorom

Kombi za selidbu ili kamion sa tovarnom rampom

Kombi za selidbu stana, kuće, poslovnog prostora, vikendice i drugih prostorija je idealno prevozno sredstvo pogotovo ako je prilaz objektu loš za veća teretna vozila (kamion). Takođe, u takvim situacijama je moguće kombinovati 2 kombi vozila a preporuka je uvek birati kombi vozilo maksimalnih dimenzija tovarnog dela radi boljeg iskorišćenja kapaciteta i uštede vremena. Pogledajte na primeru kombi Mercedes Sprinter sa velikim tovarnim delom u odnosu na ostala kombi vozila često duplo manjih mogućnosti.

Dobro isplanirana selidba podrazumeva organizaciju ljudstva (dovoljan broj transportnih radnika), pakovanje stvari i pravilan odabir teretnog vozila, određivanje vremena kada je selidbu pogodno obaviti uzimajući u obzir i saobraćajne gužve. Sve to je naša specijalnost i na osnovu iskustva donosimo vam korisne savete kako da umanjite troškove preseljenja a za dodatne informacije možete nas uvek kontaktirati preko brojeva sa sajta.

Pravilan odabir teretnog vozila za selidbu

Zašto je uopšte bitno koje teretno vozilo obavlja selidbu? Na prvom mestu iz ekonomskih razloga jer je povoljnije ako selidbu obavimo kombi vozilom nego kamionom. Ali imperativ da bude kombi za selidbu umesto kamiona ako neko nestručno zahteva baš kombi može napraviti veće troškove. I obrnuto ako pogrešno proceni i zahteva kamion a selidbu je bilo moguće obaviti kombijem.

Zato ne brzajte već kad nas pozovete za informaciju više na broj 064.182.33.32 navedite detaljno koje stvari, koji prostor selite a po potrebi možemo doći i izvršiti besplatnu procenu svih troškova.

Kombi za selidbu, kako smanjiti troškove

Ako želite da umanjite troškove selidbe napravite plan sa nabrojanim radnjama i redosled izvršavanja svake. Na primer, možete angažovati rodbinu, prijatelje, kolege kao radnu snagu kod utovara i istovara selidbenih stvari ako ne zahtevaju komplikovane radnje (montaža, demontaža, uski prolazi, kabaste stvari itd) a koje ipak treba prepustiti profesionalcima.

kombi za selidbu stanova, poslovnih prostora Mercedes Sprinter selidba Beograd

Umesto kupovine nabavite sami materijal za pakovanje stvari. To mogu biti stara ćebad, novinska hartija, kartonske kutije iz lokalne prodavnice, delovi stiropora ostali iz originalnih pakovanja proizvoda, korišćena pucketava folija ili eventualno streč folija itd. Koristite za garderobu kofere, velike kese, platnene torbe, ako možete pozajmite spejs beg kese (vakuum kese) za uštedu prostora.

Ako je potrebna demontaža nameštaja koja nije komplikovana i može neko od prijatelja da vam pomogne pripremite neophodan alat, demontirajte i obavezno zaštitite delove od oštećenja kod prenošenja i prilikom transporta. Neka vam pri ruci uvek budu makaze, selotejp, marker. Takođe možete iskoristiti plastične kade, korpe za veš iznenadićete se koliko tu stvari može da stane ako ih dobro složite.

Ne zaboravite da obavestite stanare zgrade kada je selidba planirana i molbom za razumevanje zbog eventualne buke i korišćenje lifta ukoliko je to sve slučaj za konkretnu selidbu.

Nabavka kartonskih kutija za selidbu

Uvek možete dokupiti kartonske kutije ako vam nedostane nešto od nabrojanih stvari iz prethodnog teksta. Bitno je da obratite pažnju kod pakovanja stvari u kartonske kutije i da se vodite logikom: teže stvari se pakuju u manje kutije a lakše (kabaste) stvari u veće kutije. Ovo iz razloga lakšeg prenošenja i pakovanja u teretni prostor kombi vozila (kombi za selidbu) ali i zbog same izdržljivosti kartonske kutije.

Naravno, kada ređate stvari u kutiju prvo na dno stavljajte teže stvari a preko njih lakše. Uvek prazan prostor kod osetljivih stvari popunite papirom za pakovanje (stara novinska hartija) ili nekim mekanim materijalom. Markerom obeležite kutiju u kojoj se nalaze lomljive stvari, a po potrebi ojačajte spoljni deo dna kutije i ivice širokom lepjivom trakom.

U članku selidbe pakovanje i zaštita selidbenih stvari na blogu prevoz robe možete pročitati dodatne savete kako da sami pripremite selidbu.

kamion za selibe tovarna rampa Reno Master selidba poslovnog prostora

Posted in kombi, selidbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *